HOME




   
 
BOWLING TENPINT: EL JOVENTUT AL VICI C B CELEBRA ELS 50 ANYS   (17.08.2017)
     
 
El Juventud C.B., es va fundar a Barcelona l’any 1966, sota la presidència de Leo Roig (1966-1974) jugador rellevant de l’època, aquest el va succeir Jordi Sauquer (1974-1978), Francisco Platon (1979-1984), l’any 1984 Joan Creus Martori va guanyar les eleccions i fou president fins 1992 moment en que el club es va fusionar amb el Club Al-Vici. Amb la fusió, el club va passar a nomenar-se Club Al-Vici / Joventut, la nova etapa del club la va presidir Jaume Sans (1992-2006), des del l’any 2006 Joan Creus n’és el president. L’any 2010 l’assemblea del club decideix canviar el nom novament a Joventut Al-Vici Club de Bowling, fitxant la seu a Castelldefels.

En el decurs d’aquest 50 anys, el club ha comptat amb esportistes de molt alt nivell, que han format part dels equips de les seleccions catalanes i espanyoles, han estat campions de Catalunya i Espanya, en nombroses ocasions en el campionat de clubs i Lliga estatal, d’entre els internacionals cal destacar, Jaume Sitges, Fernando Duran, Domingo Benavent, Joan Ricart, Jaume Boldó, Francisco Platon, Lluís Montfort, Carlos Puiggrós, José Ignacio Estevez, i en categoria femenina, M. Ángeles Tudela, Teresa Pons, Carme Rifé, Mònica Boldo, Rosa Pascual i Roser Romero.

Actualment el Joventut Al-Vici C.B., tot i que no compta amb equip femení, és un dels clubs de bowling més grans de Catalunya amb un total de 19 llicències, tres equips participant a la Lliga Catalana i un a l’Estatal també és el més actiu en la participació de les competicions de categoria sènior, tan en l’àmbit català com internacional, Joan Creus, Lluís Montfort, Ricardo Franco, Juan Miguel Albizuri, Ignasi Moles, i Miquel Àngel Roig, són els més internacionals del club en aquesta categoria, havent participat en diverses ocasions al Campionat d’Europa Sènior representant Catalunya.

La temporada 2016-2017 els ha estat una temporada plena d’èxits, assolint l’ascens a la divisió d’honor de la lliga estatal i catalana, subcampions de la lliga catalana de segona divisió i aconseguint l’ascens a primera divisió, campions de la 2a lliga interclubs. Medalla d’or en la prova de parelles dels Campionats Nacionals de Catalunya de 2a categoria, formada per Jordi Maurel i Miquel Àngel Roig. Borja Hernanz ha estat el millor jugador individual de la Lliga Catalana de 2a divisió.

Des de fa més de 20 anys el Club organitza una lliga setmanal de molt èxit entre els federats, així com un torneig social amb el que s’obre la temporada esportiva, enguany ha estat la setena edició, el Joventut Al-Vici fa una tasca social i esportiva.

El passat mes de març la Federació Catalana de Bitlles i Bowling va lliurar al club, una placa commemorativa del 50è aniversari, en el marc de la celebració del dinar de germanor que va cloure els actes de celebració, en el que es van reunir més de 30 socis i ex-socis.

Foto: Joventut Al-Vici C.B.

 
     
 
imprimir pujar
 
     

 

Disseny optimitzat per 800x600

© Federació Catalana de Bitlles i Bowling
Tots els drets reservats
Prohibida la reproducció total o parcial
Avís legal i Política de protecció de dades