BITLLES CATALANES: ANA MARIA MOLINA I ANTONIO VELASCO CAMPIONS DE CATALUNYA 2018  (10.07.2018)

Ana Maria Molina (Auto Nayox Tàrrega), i Antonio Velasco (Alls Secs Piquen), es van proclamar campions de Catalunya de bitlles catalanes i mereixedors de la medalla als campions que atorga la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC).

La vintena edició del Campionat de Catalunya individual, es va celebrar el passat diumenge 8 de juliol a Castellar del Vallès (Vallès Occidental). Hi van participar 100 jugadors i jugadores, 60 homes i 40 dones de tot el país, entre ells 10 nois i 10 noies de categoria sub 25.

Ana Maria Molina es va proclamar campiona després de superar en la gran final a Neus Martínez (Torrelameu), segona classificada, i Roser Cherta (la Galera), que va ser tercera. Gemma Xuriguera i Abril Asensio, mare i filla, de Ponts, van ser quarta i sisena respectivament, quedant en entre elles Dolors Cots d’Olius. També van participar en la final Maria Cuenca (Alls Secs Piquen), setena classificada, Lourdes Adell (Masdenverge), vuitena, Maria Dolors Pardo (Sabadell), i Irati Bort (Siuranenc d’Horta), que van ser novena i desena.

Antonio Velasco, que ja va ser campió de Catalunya els anys 2012 i 2016 va superar en la final Ramon Moles (Vic Bitlles), segon classificat, i Paulino García (los del Huerto), tercer. El quart classificat va ser el jugador del club local Colobrers, José Cruz, mentre que cinquè va quedar Antonio Arenas (Bellpuig). Joan Pané (Ametllers), Francesc Saltiveri (Ivars d’Urgell), Manuel Nogales (Olius), Joan Manel Aparicio (Sabadell), i Àngel Asensio (Ponts), es van classificar de la sisena a la desena posició del campionat.

En categoria Sub 25 es va proclamar campiona de Catalunya Neus Martínez (Torrelameu), seguida d’Abril Asensio (Ponts), i Irati Bort (Siuranenc d’Horta), en categoria femenina. Per primera vegada les tres millors jugadores sub 25 es van classificar per la final absoluta. En categoria masculina, el campió va ser Àngel Asensio (Ponts), que també va disputar la gran final, segon classificat Jordi Vilanova (Torrelameu), i tercer Nil Solé (Igualada)

Va presidir el lliurament de premis Ignasi Giménez, alcalde de Castellar del Vallès, acompanyat d’Abel Sensarrich, vicepresident de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling, i Josep Piñol, president del Club de Bitlles Colobrers, organitzador del campionat.