HOME
   
 
DAVANT LA SENTÈNCIA DEL PROCÉS-UNA CRIDA A LA LLIBERTAT COM A ESPAI DE CONSENS  (14.10.2019)
     
 

Manifest llegit avui a les 13.30 h a la Plaça Sant Jaume en la concentració d'entitats i sindicats de la societat civil de Catalunya en relació a la sentència del Tribunal Suprem al judici als líders civils i polítics catalans.


Avui 14 d’octubre hem conegut la sentencia del Tribunal Suprem al judici als líders de la societat civil i representants polítics. Una sentència que condemna a


Oriol Junqueras per sedició i malversació, a 13 anys de presó

Jordi Turull per sedició i malversació, a 12 anys de presó

Raül Romeva per sedició i malversació, a 12 anys de presó

Dolors Bassa per sedició i malversació, a 12 anys de presó

Carme Forcadell per sedició, a 11 anys i 6 mesos de presó

Quim Forn per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó

Josep Rull per sedició, a 10 anys i 6 mesos de presó

Jordi Sànchez per sedició, a 9 anys de presó

Jordi Cuixart per sedició, a 9 anys de presó

Meritxell Borràs per desobediència, a 60.000 € de multa

Carles Mundó per desobediència, a 60.000 € de multa

Santi Vila per desobediència, a 60.000 € de multa


Les entitats socials sotasignades, representants de diferents sectors del nostre país i compromeses amb els valors de la pau i el diàleg com a principis indestriables de tota societat democràtica,


MANIFESTEM:


PRIMER: Entenem que aquesta sentència significa la culminació d’un procés de judicialització de la política, punt al qual mai no s’hauria d’haver arribat.


SEGON:


·     Manifestem el nostre desacord amb la sentència, que no resol el conflicte polític, i denunciem la injustícia a la que s’enfronten totes les persones condemnades.


·     Denunciem les conseqüències greus que aquesta sentència té sobre els drets polítics de la ciutadania i els drets de manifestació, d’expressió, de lliure associació i de dissidència política, suposant un retrocés per la qualitat democràtica de la nostra societat.


·     Denunciem les greus conseqüències que la sentència té per la normalitat política a Catalunya i els seus efectes per a l’autogovern de la Generalitat.


TERCER:


·     Treballarem per la llibertat dels condemnats des d’amplis espais de consens socials i polítics a Catalunya i Espanya.


·     Fem una crida als partits polítics i institucions públiques per trobar el camí de la política posant fi a la judicialització d’un conflicte polític.


·     Fem una crida a la ciutadania a participar a les mobilitzacions de tots els espais compartits que contribueixen a reforçar la cohesió i la convivència des de la fermesa en les reivindicacions dels drets democràtics i les llibertats. 
     
 
imprimir pujar
 
     

 

Disseny optimitzat per 800x600

© Federació Catalana de Bitlles i Bowling
Tots els drets reservats
Prohibida la reproducció total o parcial
Avís legal i Política de protecció de dades