BOWLING: LLUNY DE LES MILLORS CLASSIFICACIONS A LA COPA DEL MÓN  (03.12.2019)

Lluis Montfort i Lia Mojarro, els dos representants de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling (FCBB) en la 55a edició de la Copa del Món Qubica-AMF, que va tenir lloc a Palembang (Indonèsia), no han pogut completar els seus objectius de passar a la segona fase i batre les millors classificacions històriques dels catalans en el torneig. Tant Lia com el Lluís han estat 32ns i, per tant, han quedat lluny del Top-24 necessari per classificar-se per a la fase següent. El rendiment en la segona jornada de les quatre programades -amb sis jocs cada una- els va condicionat molt i, malgrat demostrar una línia ascendent més endavant, aquesta no va estat suficient.

Tot dos representants afrontaven la Copa del Món  amb esperances de batre les millors posicions catalanes,  per Lia  la seva 28a posició del 2014 i la 21a de Cristina Sanz el 2016. Per aconseguir-ho havia de superar la primera fase, cosa reservada a les 24 primeres. El debut de l’esportista de l’Xtreme Bowling Club de Sant Joan Despí va ser prou bo, ja que era 25a a només 4 pals de la classificació. En la segona jornada, però, va caure fins al 33è lloc a 138 pals i, en la tercera, la cosa no va millorar: 34a 179 pals. En el moment decisiu es va  acosta a la millor versió del seu joc però això només es va traduir en una classificació definitiva molt semblant a la que tenia el segon dia: 32a a 138 pals

Pel que fa al Lluís, tornava al torneig després d’un any d’absència però amb el record molt fresc de la seva 17a posició del 2017: la millor d’un representant català. L’inici va estar per sota de les expectatives, ja que al final de la primera jornada era 35è a 56 pals del Top-24 i, després de la segona, 43è a 134 pals, tot i això, encara no perdia l’esperança, durant el tercer dia va començar la remuntada -32è a 66 pals- i es podia pensar en la gesta d’acord amb la variabilitat de les pistes,  a l’hora e la veritat, però, la retallada del jugador del Sweetrade Bowling Club-Les Franqueses es va limitar a 40 pals, tot classificant-lo definitivament en 32è lloc a 66 pals.

Francois Louw de Sudafrica i Rebecca Whiting d’Australia es van erigir campions de la 55a Copa del Món.