HOME
   
 
MANIFEST SALVEM L’ESPORT! VOLEM L’1%   (20.01.2020)
     
 

Avui som aquí per ensenyar una targeta groga al govern de la Generalitat com un primer senyal d’advertència si no rectifiquen la seva voluntat pressupostària de menysprear l’esport sistemàticament.


Aquest 2020, sembla que la situació, lluny de millorar, anirà a pitjor, perquè malgrat que es destini la mateixa quantitat de diners a esport en el pressupost, la Generalitat haurà d’assumir les despeses compromeses i no atorgades al llarg del 2019, suposant unes noves retallades de més del 40%.


Des de fa 10 anys, el pressupost de la Generalitat en matèria d’esport acumula retallades de més del 70%, avocant el sector i especialment les entitats sense ànim de lucre a una situació insostenible.


Per això som avui aquí representants de federacions, clubs, dirigents, esportistes, treballadors d’entitats esportives: per reclamar el que creiem que és JUST i DIGNE per a l’esport.


Avui diem PROU. Diem que VOLEM L’1% dels pressupostos de la Generalitat. Avui manifestem que:


1. VOLEM L’1% perquè Catalunya està a la cua d’Europa en polítiques públiques esportives i les nostres entitats en pateixen les conseqüències i són condemnades a la precarietat permanent. La majoria de països europeus inverteixen una mitjana de 200 euros per habitant mentre que a Catalunya només 8,14.


2. VOLEM L’1% perquè l’esport és salut. Les persones que fan esport costen menys diners a la sanitat pública que les que són sedentàries, una mitjana de 350 euros menys que les que no en practiquen, i una societat més esportiva també és una societat més sana i feliç.


3. VOLEM L’1% perquè l’esport és benestar social. Les polítiques d’integració en l’esport són la millor manera d’integrar els nouvinguts i trencar barreres, sense l’esport no tindrem una societat cohesionada i vertebrada transversalment.


4. VOLEM L’1% perquè l’esport és cohesió social. Els valors de l’esport en infants en edat escolar i joves són molt importants. A MÉS esport, MÉS educació i MÉS valors per una societat millor.


5. VOLEM L’1% perquè l’esport és projecció internacional. Estem perdent competicions, practicants, esportistes i tècnics d’alt nivell. No ens podem permetre perdre competitivitat a l’estat i en l’àmbit internacional, estem eliminant oportunitats a una generació sencera i és inadmissible.


6. VOLEM L’1% perquè l’esport és economia. L’esport català representa un 2,1% del PIB català, més de 8000 empreses estan vinculades a l’esport i dona feina directa a prop de 80.000 persones. Mereix un finançament just, digne i permanent. I també el reconeixement de la seva funció com a quart pilar de l’estat del benestar.


7. VOLEM L’1% per fer accessible la pràctica de l’esport a tothom. Tenim més de 12.500 clubs sense ànim de lucre, 71 federacions esportives, entitats universitàries, més de 700.000 federats i 3, 5 milions de catalans associats als nostres clubs, cal que el govern els doni suport i no els giri l’esquena.


Avui donem el tret de sortida a un seguit de reivindicacions que continuaran fins que s’escoltin les nostres demandes!


Fem de Catalunya un país realment modern i homologable a Europa.


 


SALVEM L’ESPORT! VOLEM L’1% 
     
 
imprimir pujar
 
     

 

Disseny optimitzat per 800x600

© Federació Catalana de Bitlles i Bowling
Tots els drets reservats
Prohibida la reproducció total o parcial
Avís legal i Política de protecció de dades