HOME




   
 
COMPAREIXENÇA AL PARLAMENT DE CATALUNYA DEL PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ  (03.11.2004)
     
 
El Sr. Joan Ricart, com a president de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling, i el Sr. Toni Solé, com a president del Club de Bitlles Siuranenc d’Horta, van comparèixer davant la Comissió de Cultura del Parlament de Catalunya per explicar la tasca que duen a terme per a la difusió de les Bitlles Catalanes.

El Sr. Ricart va explicar els fets històrics que van portar aquest joc tradicional, prohibit durant la dictadura i recuperat amb l’arribada de la democràcia, en un esport federat. Va ser una tasca força difícil ja que es tractava d’un joc quasi oblidat i, a més, cada territori tenia les seves normes particulars i el material del joc de mides diferents. Aquesta feina començà l’any 1988 i actualment el reglament i els elements de joc estan unificats a tot el territori.

El Sr. Solé va comentar, des del punt de vista d’un club implicat, les tasques de promoció i difusió per donar a conèixer aquest esport. Va explicar, entre d’altres, les classes pràctiques en horari d’educació física que fan a moltes escoles, la seva participació en festes esportives fent demostracions i animant el públic a jugar-hi... També va especificar el seguit de competicions que organitza la Federació com, per exemple, la lliga territorial i la Copa Generalitat.

Responent a les preguntes dels diputats i diputades de tots els grups parlamentaris, el president de la Federació va explicar els reptes de futur més immediats: la posada en marxa de la primera Lliga a nivell nacional i la internacionalització de les Bitlles Catalanes, seguint l’exemple del Bolo Palma, originari de Cantàbria. Als mundials de Bolo Palma s’enfronten habitualment i amb tota normalitat els equips de la Federació Espanyola, de la Federació Asturiana, de la Federació Càntabra i de la Comunitat de Madrid, entre d’altres.
El president Siuranenc va afegir que compten amb jugadors de fora la Unió Europea i que han col•laborat activament a recuperar la memòria escrita de les bitlles i el seu lèxic.

Després de donar el seu suport a la Federació Catalana de Bitlles i Bowling i al C.B. Siuranenc d’Horta, en acabar la compareixença, els diputats i les diputades van sortir als jardins del parc de la Ciutadella on van poder posar a prova la seva habilitat amb les bitlles i els bitllots.

 
     
 
imprimir pujar
 
     

 

Disseny optimitzat per 800x600

© Federació Catalana de Bitlles i Bowling
Tots els drets reservats
Prohibida la reproducció total o parcial
Avís legal i Política de protecció de dades