BOWLING: IV EUROPEAN WOMEN’S MASTERS  (15.10.2008)

La quarta edició dels European Women’s Masters, juntament amb el Trofeu Samaranch, que es concedeix a la finalista de menys de 20 anys, va ser acollida una altra vegada per la instal.lació Bowling Pedralbes a Barcelona (Catalunya), el 9-11 d’octubre de 2008. Un total de 69 jugadores en les sèries classificatòries va ser reduït finalment a les primeres 21, a les quals es van unir les set convidades per als quarts de final i la final.

Després de 12 jocs, es van classificar les 4 millor situades  entre les que van arribar als quarts de final. La primera partida de les semifinals que es jugava pel millor joc de tres va veure com la campiona Tennelle Milligan dels Estats Units, guanyadora de l’última edició,  guanyava Britt Brondsted de Dinamarca, 2-0, i com la campiona del 2006 Kirsten Penny d’Anglaterra superava Ghislaine von der Tol dels Països Baixos, 3-0.

La final entre Milligan i Penny va ser una repetició del 2007 quan van fer falta tres jocs sencers perquè sorgís la guanyadora. Aquest cop va ser Kirsten Penny qui va guanyar el joc decisiu, 233-223, per aconseguir una victòria 2-1.

'La venjança és dolça,' va dir Kirsten Penny immediatament després del lliurament de premis. 'La final va ser realment una bona partida. Vam fer també una bona final l’any passat, encara que fos en dues partides. Vaig caure en la desena tirada en tots els jocs, llavors'.

'He de tornar i recuperar aquest títol,' va comentar Milligan, molt fermament. 'Vaig aconseguir guanyar Kirsten l’any passat però aquest cop realment em va matar. L’any que ve ja tindré una venjança dolça per a ella'.

El Trofeu Samaranch es va atorgar a Christine Marie Bator dels Estats Units, juntament amb el seu premi de €1,000.

La magnífica organització usual va ser patent i el lliurament de premis, ben realitzat per Joan Ricart, va acabar aquest esdeveniment notable. El bowling no és un esport olímpic? El COI hauria de mirar alguns d’aquests esdeveniments fantàstics.

Les posicions finals: 1. Kirsten Penny, Anglaterra €3,500; 2. Tennelle Milligan, EUA €2,000; 3-4, €1,000 cadascuna: Ghislaine von der Tol, Països Baixos/Britt Brondsted, Dinamarca. Es van pagar els premis fins a la posició 28.