HOME




   
 
BOWLING SIX: LA SELECCIÓ DE BITLLES CATALANES AL SALVADOR  (11.07.2012)
     
 

L’equip de la selecció catalana de bitlles, format per Gerard Albiol (Club de Bitlles la Galera),  Sergi Arques (Club de Birles Deltebre),  Marta Solé (Club de Bitlles Siuranenc d’Horta) i Mariona Llorens (Club de Bitlles la Penya del Bistec), dirigit pel tècnic de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling, Toni Solé, és al Salvador fent els preparatius per a la I Copa Intercontinental sub-25 de Bowling Six (bitlles catalanes) que comença demà a San Salvador.


La Federació Catalana de Bitlles i Bowling ha fet diverses actuacions de promoció del joc de bitlles catalanes d’àmbit internacional. El 2004 començà una campanya de difusió a alguns casals catalans europeus (Suïssa, Andorra i Alemanya, entre d’altres), i també establí una estreta col•laboració amb l’Associació Europea de Jocs i Esports Tradicionals (AEJDT) per elaborar el Projecte Cultura 2000 que culminà el 2006 amb la publicació del llibre Juegos Tradicionales y Sociedad en Europa i el Congreso de Bolos y Juegos Tradicionales de Santander. Des d’aleshores, la FCBB participa anualment en els festivals internacionals que organitza aquesta associació.


El 2007 s’obrí una altra via, coincidint amb l’elecció de Joan Ricart i Aguilà, president de la FCBB i vicepresident de la Fédération Internationale des Quilleurs (FIQ). Aquesta circumstància oferí la possibilitat de posar-se en contacte amb l’estructura esportiva del bowling internacional i oferí una oportunitat de promoció de les bitlles catalanes que culminà el 2008 amb la fundació de l’Associació Mundial Bowling Six, amb la Federación Salvadoreña de Bowling i la Federación Nacional de Boliche de Guatemala per promoure aquest esport arreu del món, gràcies a la facilitat d’implantació, que ja és una realitat a Guatemala com al Salvador.


La difusió de l’esport per la via cultural va tenir pocs efectes multiplicadors però la difusió a través d’una estructura esportiva va ser molt efectiva i obrí bones perspectives de futur.


El resultat és l’organització d’aquesta I Copa Intercontinental, una fita cabdal d’aquest esport, una via de promoció de les bitlles catalanes eficaç fora de les nostres fronteres però sobretot a casa nostra.





Foto: Gerard Albiol, Marta Solé, Mariona Llorens, Sergi Arques amb Toni Solé


 


Vegeu-ne el reportatge publicat al butlletí de la UFEC, el 14 de juliol:


http://www.ufec.tv/butlleti/noticia.php?not=443&butlleti=153






 
     
 
imprimir pujar
 
     

 

Disseny optimitzat per 800x600

© Federació Catalana de Bitlles i Bowling
Tots els drets reservats
Prohibida la reproducció total o parcial
Avís legal i Política de protecció de dades