HOME




   
 
BOWLING SIX: LA SELECCIÓ CATALANA LIDERA LA I COPA INTERCONTINENTAL  (25.07.2012)
     
 




  


  


 


 


 


 


 


 


 


L’equip de la selecció catalana va liderar totes les classificacions de la I Copa Intercontinental de Bowling Six sub-25, nom amb què es coneixen les bitlles catalanes a l’Amèrica Central, que va tenir lloc del 12 al 14 de juliol a San Salvador (El Salvador) on van participar amb les seleccions de Guatemala i El Salvador.


La Selecció Catalana, formada per Gerard Albiol (C.B. la Galera), Sergi Arques (C.B. Deltebre), Marta Solé (C.B. Siuranenc d’Horta) i Mariona Llorens (C.B. la Penya del Bistec), i dirigida pel tècnic de la FCBB Toni Solé, es va imposar en 7 (individual femení i masculí, parelles masculines, màster femení i masculí, equips i copa Associació Mundial) de les 8 proves de què constava la competició i va obtenir a més dues medalles de bronze (individual masculí, parelles femenines)  i una de plata(màster masculí).


La pista poliesportiva “La Cuna del Mágico”, annexa al “Estadio Nacional Mágico Gonzalez”, va acollir les competicions per parelles (masculina i femenina), per equips mixtos i individual, amb un format innovador pel que fa a aquest esport. Tots els participants tenien unes edats compreses entre els 15 i els 25 anys.


La solemne cerimònia d’inauguració va comptar amb la presència de diverses autoritats esportives: José Antonio Guandique, president de la Federación Salvadoreña de Bowling, Jaime Rodríguez, president del Instituto Nacional de Deportes del Salvador, Eduardo Palomo, president del Comité Olímpico del Salvador, Gustavo López, representant de l’Associació Mundial de Bowling Six, i Toni Solé,  representant de la FCBB.


Tot seguit va començar la competició per parelles on la parella masculina catalana, un cop disputades 4 partides, es va imposar per davant del Salvador A i Guatemala B. La parella femenina es va classificar en tercer lloc, per darrere de les parelles de Guatemala A, primera, i El Salvador B, segona.


En la competició per equips mixtos (2 nois i 2 noies), que constava de 3 partides, l’equip català es va imposar amb claredat a la resta de seleccions. Aquest resultat els adjudicava també la “Copa Asociación”, suma de punts dels quatre membres de l’equip en les competicions de parelles i equips. Aquestes mateixes partides també servien per establir la classificació individual, que va encapçalar Marta Solé en categoria femenina i Sergi Arques en la masculina. Gerard Albiol es va classificar en tercera posició i Mariona Llorens en la desena.


El darrer dia de competició es va disputar la prova màster, campionat individual per eliminatòries directes, on els jugadors i jugadores catalans van tenir una excel•lent actuació. Marta Solé va proclamar-se campiona en desfer-se de Mariona Llorens a quarts de final (72 a 63), de la jugadora guatemalenc Claudia Barrios a semifinals (86 a 58), i derrotar en la final Odalis Alvarado del Salvador (80 a 66). Sergi Arques també es va imposar en aquesta prova en superar el guatemaltec José Osorio a quarts de final (68 a 63), el salvadoreny Marvin Escobar a semifinals (82 a 66), i en la final al català, Gerard Albiol (76 a 73), que per arribar a la final va superar Luís Maravilla del Salvador (78 a 60), i de Jherson Sologaistoa de Guatemala (73 a 62).


La Selecció Catalana va ser la gran protagonista en el sopar de lliurament de medalles i trofeus corresponent que va reunir totes les delegacions en ple, els presidents de les federacions del Salvador i Guatemala i altres dirigents de l’esport de tots dos països.


L’organització de la I Copa Intercontinental de Bowling Six sub-25 marca una fita important en  l’esport de les bitlles catalanes i és el resultat d’una  suma d’esforços i de la voluntat de promoure i d’implantar aquest esport dins i fora de les nostres fronteres. Les seleccions de Guatemala i El Salvador es van començar a formar arran de la constitució el 2008 de l’Associació Mundial Bowling Six que va permetre introduir l’esport de les bitlles catalanes a l’Amèrica Central amb la denominació de bowling six.


Els presidents de la Federación Salvadoreña de Bowling,  José Guandique, de la Federación Nacional de Boliche de Guatemala, Gustavo López, i de la Federació Catalana de Bitlles i Bowling, Joan Ricart, en van ser els fundadors.

(vegeu-ne els resultats al PDF en l’apartat retall de premsa).


http://bolicheguate.org/noticias/2012/7/inauguración-1er-campeonato-intercontinental-de-bowling-six.aspx


http://www.fesabowl.org/galeria22.html


 BITLLES CATALANES

El bowling six: les bitlles catalanes arriben a l'Amèrica Central



http://www.ufec.tv/butlleti/noticia.php?not=443&butlleti=153

<http://www.ufec.tv/butlleti/noticia.php?not=443&butlleti=153>





 
     
 
imprimir retall de premsa pujar
 
     

 

Disseny optimitzat per 800x600

© Federació Catalana de Bitlles i Bowling
Tots els drets reservats
Prohibida la reproducció total o parcial
Avís legal i Política de protecció de dades